Wednesday, January 4, 2012

RinDu zaMan sekoLah

untuk adik2 yg masih bersekolah tu,welcome back to school k...semoga tahun ni belaja rajin2..yg mana nak amik UPSR,PMR & SPM..belaja betul2..tanamkan dalam ati dapatkan keputusan yg cemerlang tau..semoga jadi insan yg berguna dan dapat berjasa untuk mak ayah dan negara...AMIN!!

hhhmmm...bile di ingat semula zaman sekolah,memang rindu...teringat dulu2 masa still bersekolah..aku pernah cakap kat mak aku...
aku : akak tak sabar nak abes sekolah...
mak : nanti akak da abes sekolah mesti rindu nak g sekolah balik..percayalah cakap mak..

hhhmmm..memang betul pon apa yg mak aku cakap tu..masuk tahun ni,dah 8tahun rupanya aku dah tamatkan zaman persekolahan...huhu

kalo dulu,bila time hujung tahun,mesti g beli barang2 baru sekolah..baju la,beg,kasut,stationary dll..masa tu,macam ada semangat baru je...tapi bila da start belaja,main2 je..hehehe...walaupun main2,alhamdulillah,aku masih diberikan kerja yg bagus...

tak lupa jugak zaman2 sekolah,mestila ade zaman menggedik2 nak ber'cinta monyet' nih..betul tak??hahaha...zaman2 tu,dok main tulis2 surat..bagi biodata la...hehehe..bila da pandai bergayut kat tepon,sikit2 tepon bunyi kat uma..kadang2 sampai kena marah..yelah,bila yang call tu dengar suara org lain selain kite,mesti la letak..takot kena marah..hahahaha..ntah pape la kan?

dalam zaman sekolah ni,banyak kawan yg kita akan jumpa..ada yg sebulu ngan kita..ada yg tak..bila yg tak sebulu,mesti la tak berapa suka ngan org tu kan?hehehe...tapi,semua tu mengajar kita menilai orang bila da tamat sekolah...=)

walau apa pon,aku memang rindu zaman sekolah..dan paling tak boleh lupa,zaman aku dok usha2 husband aku ni masa kat sekolah dulu..tapi dulu dia dah ada awek,setakat kawan je la..hehehe...

aarrgghh...rindunya nak kembali muda..huhuhu

No comments:

Post a Comment