Thursday, October 27, 2011

amek feel packing baju...huh!!

meng'update' blog tercinta malam2 ni sambil amek feel nak packing baju utk esok..aduh!!penatnya kalau tiap2 minggu ade trip g pure rus study ni..huhuhu...

apakan lagi yg aku leh wat..aku terpaksa mengerah tulang empat kerat aku yg tak berapa nak kuat ni utk kuatkan jugak diri aku utk berkhidmat demi UiTM tercinta..wahh!!gitu...UiTM dihatiku la katakan..hehehe...(ayat bodek..tak leh blah =p)

trip kali ni g ketereh,kelantan..hope kitorang g tak banjir la..sebab tadi dengar buletin utama..kawasan pantai timur diramal akan banjir..lagipun air kat sungai kelantan pun da nak cecah aras amaran banjir..huhuhu

papepon,aku harap trip kali ni semuanya lancar n semoga selamat kami pergi dan balik...AMIN!!


Tuesday, October 25, 2011

release tension @PURE RUS STUDY trip

last weekend aku ikot trip PURE RUS STUDY kat pahang..so,area yg kitorang pegi kali ni,nenasi-pekan..dalam sebok2 keje,mesti la gak release tension kan??lagi2 pegi tempat org..bukan senang nak jalan2 free..hehehe..

jom layan gambar2 kitorang yg bengong + sengal pas abes keje..

layannnnn....^_^







Wednesday, October 19, 2011

~goreng pisang + sambal kicap~

arini nak cerita pasal goreng pisang..eh,eh..jap2..goreng pisang ke pisang goreng??hehehe..teringat masa sekolah dulu..cikgu BM terangkan mana 1 yang betul..

goreng pisang = perbuatan
pisang goreng = makanan (benda)

lagi satu bila bercerita bab goreng pisang ni,mesti teringat masa mula2 study kat shah alam..aku pegi la beli goreng pisang yang jual kat tepi jalan tu..then aku tanya,"bang,sambal kicap ade??"
abang tu pon buat muka pelik..then,dia cakap la xde..pastu bagi aku sambal sos utk cicah ngan goreng pisang tu..tapi aku tak makan pon sambal sos tu...

lama gak aku tak dapat cari jawapan napa kat shah alam xde sambal kicap bila beli goreng pisang..sampai la aku jumpa kawan sekolah aku,zetty..dia study kat subang..lepak2 ngan dia n kawan dia,dira..borak punya borak rupanya dak dira ni pon orang johor..then,bercerita la kelainan orang johor camtu camni..pastu,zetty pon bersuara..salah 1 kelainan orang johor adalah ORANG JOHOR JE YG MAKAN GORENG PISANG NGAN SAMBAL KICAP..hehehe..then,barulah aku tau jawapan..hahahaha...

weekend lepas lak,aku baru je balik dari kampung..mak ayah aku ajak la ngeteh(minum petang)..then kat situ ade goreng pisang n tempe goreng..pergghh!!pe lagi balun abes la..hahahaha...



 nak promote sket kedai makcik nih..memang sedap..tempe goreng ni nipis je..pastu tepung dia sedap..rangup..makan sampai 5ringgit pon tak sedar..hahaha

ni lak kerak(lebihan bancuhan tepung)..aku suka gila makan..rangup sehh..^_^

**sambal kicap paling sedap aku makan ngan goreng pisang,masa aku berhenti beli goreng pisang kat tangkak..memang superbb!!

Thursday, October 13, 2011

hari ini yang pasti~~

pagi2 sampai opis da layan bekpes ngan produk nestle & marigold..



yang tak best arini g keje,bangun pagi2 da sakit2 badan..tak tahu nape..salah tido kot..sampaikan nak drive tukar gear pon jadi sakit..angkat tangan pon sakit..audh..siyes tak suka rasa camni...!!hhhuuaarrgghh!!!

Tuesday, October 11, 2011

mia vs aunty i?^_^

lama x update blog ni..sebenarnya x tau nak post pe..tapi tadi dok tengok2 gambar..baru teringat..aku x post pon pasal my liltle niece..hehe..sori la mia..aunty i lupa nak cerita pasal mia dalam blog ni..huhu..sian mia..da sebulan lebih baru aunty i update kt blog..hehe^_^

ni la dia my liltle niece..nur arfa damia binti mohd afiq...
mia lahir 26 ogos 2011..sama tarikh aunty i kapel ngan uncle a..hehe
nyampah la masa ni..datang mia tido je..aunty i kaco2 pon nangis kejap je..tu pon skali..pastu tido balik..huhu..

 uncle a pon nak gak rasa pegang baby..hahaha..kan terserlah ke'kekok'an dia..hehehe

mia da botak..gambar mia yg latest yang akak ipar aku send..

** nak panggil mia..dengan harapan comel cam mia sara nasuha..wink2^_^ 

Thursday, October 6, 2011

aku ada tanda2 stress??

aku rasa dah lebih kurang seminggu lebih aku sakit kepala..nak kata migrain bukan kot..setahu aku,aku takde migrain..arini tiba2 aku rajin nak wat research sikit nape aku sakit kepala..so,ni yang aku dapat..simptom2 stress..

ada gak simptom2 lain..dah bape malam ni,aku asek mimpi yang bukan2 je..pastu fikir bukan2..negative thinking manjang..huhu..

aarrgghh!!STRESS ok!!huhu...