Wednesday, July 27, 2011

i'm faLLing Luv wiF Jiang Zhi Shu ^_^

nape la Jiang Zhi Shu dalam its started with a kiss perangai same ngan en.azaha ni??camne aku tak jatuh cinta??da perangai die cam en.azaha..mesti la aku jatuh cinta..hahahahaha...so,mane2 perangai yang cam en.azaha,mesti la aku suka..hehehe.. + ensem lak tu..^_^

Yuan Xiang Qin lak dalam cite ni kesengalan die cam aku sket..so,aku rase cte ni cam cite ktorg lak..yg pompuan sengal2..yang laki 'ego'..tp sebenarnye suka pompuan tu t'gedik2 kat die..hehehehe..xsaba nk tgk cite ni smp abis..tp dok2 search tenet,rupenye cite ni ade 2nd series..huhuhu...(padahal aku yg ketinggalan..cite ni da lame pon..n rupenye dari komik..huhuhu)

Jiang Zhi Shu(Joe Cheng) muke siyes..tp sangat kiut + ensem..^_^

 Yuan Xiang Qin(Ariel Lin) yang kiut..walaupon dalam cite ni cam pompuan sengal..^_^

jom ler tengok cite nih..mmg rase cam kembali ke zaman mude..hehehe^_^

Monday, July 11, 2011

ketawa~~

"ketawa itu sihat"
betul ker??

apa yg aku phm dr apa yg aku baca..ketawa ada baik dan buruknya..
1)baiknya : bila kita ketawa,sistem imun badan dan hormon endorphine meningkat.so,bila sistem imun jd lebih baik,maknanya badan kita akan jadi kebal dr penyakit dan hormon endorphine dlm erti lain mood 'happy' memanjang pon dapat elakkan kita dr stress memanjang.tol tak??
2)baiknya lagi : bila kita ketawa,seluruh sistem pengaliran darah kita akan menjadi lancar.dr segi sains,macam kita wat senaman selama 10 minit.
3)buruknya : dari segi Islam,ketawa yg banyak akan sebabkan hati mati.banyak ketawa ni akan sebabkan kita jadi alpa pada keseronokan dunia.jadi,kita akan sia2 kan masa yang ada.(mintak dijauhkan..AMIN!!)

* tapi kalau pompuan da ketawa b'dekah2 cmni kat kedai makan, org laki tgk pon da sebijik cam kuda..ni bukan hati mati lagi da..ni da takde adab namanye..tak respect org sekeliling langsung..



Sunday, July 10, 2011

panggiLan yG maCam2 aDa~~

hmmm..nak start dr mane yer??aku rase start dr sekolah rendah la...ok..mase sekolah rendah dulu..mmg la rendah..hehehe..(padahal smp skang pon tak tinggi2 gak..)aku sekolah kat SK Kulai 2..dr thn 1994-1998..cuma setahun je kt SRK Bandar Tenggara 2(1999)..mase sklh dulu disbbkan fizikal aku yg sgt comel..aku digelar (gelar ke??bukan kne ejek?) 'KETOT'..sgt tak suke..yg ejek pon bknnye tggi sgt..huhuhu

beralih ke alam sekolah menengah plak..aku sklh kt SMK Sultan Ibrahim Kulai (2000-2001)..kt sni ade yg gelar 'INTAN'..'KETOT' pon still ade..n 'KECIK'..yg best masuk alam sklh menengah ni..aku bnyk kumpul kwn sklh..sbb aku asek pindah sklh je..hehehe..

then,aku pindah SMK Dato' Bentara Dalam Segamat (2001-2003)..mase tahun 2003 masuk sklh pon jap je..pastu pindah teknik lak..mase sekolah ni cuma panggilan name 'INTAN'..mase kat sklh ni,aku ade 1 group..kire mane je,mesti ktorg b'4..dlm group ni aku di gelar 'ADIK'..pgln tu b'dasarkan besday..so,sbb besday aku plg lmbt,aku kire bongsu la..hehehe..tp kawan aku create 1 name baru tok aku..'KECEK'..tapi xgune pon mase sekolah ni dulu..

masuk thn 2003,aku trma twaran masuk SM Teknik Muar..mula2 aku masuk,aku suruh je org pgl aku 'INTAN'..tup2..ade lak 2org da di pgl intan..so aku malas nak org confius,aku pon guna la pgln 'KECEK' tu..pgln tu lekat smp aku masuk kolej PTPL..hehehe..

-ketot-

-intan-

 -kecik-

-adik- 

-kecek-

 *INGAT!!walau ape pon panggilan aku..aku tetap aku!!
INTAN AFIFAH BINTI HISHAMMUDIN..=)