Wednesday, June 8, 2011

uNo~~

korang penah ingat lagi tak game card uno yang pemes dulu2 tu??tipu la kalau korang mase kecik2 xde main uno ni..aku ingat lagi main uno ni mase kecik2 dulu..main ramai2...siap gadoh2..biasa la..mase kecik2 dulu mesti ade yang main tipu..tengok kad orang lain..tak nak bagi orang lain menang..kite je yang nak menang..pastu ade lak yang jadi tali barut..biasanya yang ade kawan2 tak main la..bagitau kat player,yang kite tinggal kad warna apa..hehehe..lawak tol kalau ingat balik mase kecik2 dulu...

ni ler rupenye kad uno zaman kecik2 yang aku main tu..=)


best main uno ni..aku ingat lagi mase raya tahun 2008...uno ni la yang wat 1 family aku dok main cam dak kecik..yang tak tahan mule2 adik2 sepupu je yang still sekolah rendah yang main..pastu yang sekolah menengah nak main gak..yang da abes sekolah cam aku ni lak tengok da tak leh tahan..join sekaki..last2 agaknye da dengar sampai ke belakang dok 'UNO!' je..yang makcik2 n pakcik2 aku pon join main..hehehe..sweet sangat ingt balik mase tu..kesimpulannya,uno ni game yang mengeratkan kasih sayang sekeluarga...cewahh!!

(sekadar gambar hiasan)
lebih kurang cam ni la 1 family aku jangkit main uno ni..=)

sekarang ni zaman da maju..so uno ni da macam2 versi..ade hello kitty uno la..doraemon uno la..korang search je kat google images..berlambak korang leh tengok..sekarang ni aku rase kad uno kat uma aku tu pon da banyak yang ilang...so,da tak main la versi tradisional..aku main versi dalam pc lak..hehehe..

p/s: best uno ni...cuba la yer..=)

No comments:

Post a Comment