Wednesday, June 29, 2011

besboL agaiN ^_^

besbol again..kali ni bawak org baru..ceh2!!cakap cam aku terer jer..hahaha...

tu die...dpt pukul..tp awat bat cam pukul tempat lain..bola lak terpelanting tempat lain..hehehe..

ngan pemain yg xbape nk terer..hehehe..
kalau korg pasan,ni 1st time ltk pic tung aku dlm blog..=)

same beso..ke same kecik??=)

nak lepaskan gian posing kt sini..malu2 guard tgk jer..hehe

amek pic dari atas..kasik die pasan dalam pic nmpk kurus..hehehe
jgn marah yer cik abg..=)

Friday, June 17, 2011

peLanduk 2 seRupa~

setiap ari rabu semestinya para remaja tau ari rabu adalah Ladies Nite..so,aku pon tak sia-siakan 'malam perempuan' tu..hehehe...aku pon wat 1st time keluar ngan iza zaza n her fren,ruby..ktorg pon pegi la main besbol kt OU tu..kadar nak main tak mahal pon..RM3/token..1 token leh main tok 15bola..aku rase aku ni sememangnye dilahirkan takde bakat dalam sukan..tangan pengkor kot..hehehe..main la game pape,memang tak menang punyer la..dari 15 biji bola,aku dapat pukul 2 biji je..hahahaha...


same rendah je ngn zaza..badan tak same besar..
sebab tumbesaran aku bagai di pam-pam..hehehe


gaya seorang 'loser'..hehe


gaya cikgu kecik ngajar main besbol..=)



pic last ni yang belah kiri tu ruby..yang aku keluar skali ngan zaza..
da lame2 keluar aku baru pasan yang muka ruby n kawan aku,wanie lebih kurang je..
cara dorang dress up pon lebih kurang je..hhuuaa!!aku rindu ko wanie..



Sunday, June 12, 2011

congrats to ezza rejab...

first of all..congrats to ezza rejab n syuk..semoga di panjangkan jodoh hingga ke akhir hayat..AMIN!=)

 alhamdullillah sorang lagi kawan aku da berjaya membina masjid..majlis pon berjalan dengan lancar..sampai2 je majlis ezza,pengantin ngah makan beradab..so,tak dapat jumpa pengantin dulu..pegi la jumpa kawan lama..pastu g sebok2 amek gambo sbb member nak balik da..pastu baru la aku n iza fariza g makan lak n balik..


sempat lagi nyebok posing ..=)


bersama mempelai bagai pinang di belah 2..


lama tak jumpa si mas ni..dapat lepas rindu..=)

lepas balik dari majlis ezza,aku ajak iza fariza g kampung mas..sbb dorang cakap rumah atuk mas betul2 tengah sawah..aku ni da la jakun..tak penah g bendang..tak sangka lak johor ade sawah..ingatkan aku kena g kedah baru leh jumpa sawah..hehehe=)


operasi konvoi masuk kampung mas..
mood aku :: teruja nak tengok sawah bendang..=)


ooppss..nasib baik tak lupa..bersama iza fariza yang 
layankan je aku cam dak kecik..=)
tenkiu iza fariza..luv u


destinasi yang dituju..betul2 rumah tengah sawah bendang..
mood aku :: rasa cam dalam 'nur kasih'..=)


jalan2 tengah sawah bendang..orang lain pakai selipar..aku je pakai wedges..=)
soalan aku kat dorang : korang rase tiz zaqyah pakai wedges tak pusing2 bendang?


nampak tikus ni mase nak balik..aku ingatkan ade ular nak makan dia..mas pon cakap "tikus ni kena racun kat anak2 padi tu la...."hahaha..mane la aku tau..kan da cakap..dak jakun..=p


k la geng..thanks for reading dis post..yang penting kita ENJOY!!


Wednesday, June 8, 2011

uNo~~

korang penah ingat lagi tak game card uno yang pemes dulu2 tu??tipu la kalau korang mase kecik2 xde main uno ni..aku ingat lagi main uno ni mase kecik2 dulu..main ramai2...siap gadoh2..biasa la..mase kecik2 dulu mesti ade yang main tipu..tengok kad orang lain..tak nak bagi orang lain menang..kite je yang nak menang..pastu ade lak yang jadi tali barut..biasanya yang ade kawan2 tak main la..bagitau kat player,yang kite tinggal kad warna apa..hehehe..lawak tol kalau ingat balik mase kecik2 dulu...

ni ler rupenye kad uno zaman kecik2 yang aku main tu..=)


best main uno ni..aku ingat lagi mase raya tahun 2008...uno ni la yang wat 1 family aku dok main cam dak kecik..yang tak tahan mule2 adik2 sepupu je yang still sekolah rendah yang main..pastu yang sekolah menengah nak main gak..yang da abes sekolah cam aku ni lak tengok da tak leh tahan..join sekaki..last2 agaknye da dengar sampai ke belakang dok 'UNO!' je..yang makcik2 n pakcik2 aku pon join main..hehehe..sweet sangat ingt balik mase tu..kesimpulannya,uno ni game yang mengeratkan kasih sayang sekeluarga...cewahh!!

(sekadar gambar hiasan)
lebih kurang cam ni la 1 family aku jangkit main uno ni..=)

sekarang ni zaman da maju..so uno ni da macam2 versi..ade hello kitty uno la..doraemon uno la..korang search je kat google images..berlambak korang leh tengok..sekarang ni aku rase kad uno kat uma aku tu pon da banyak yang ilang...so,da tak main la versi tradisional..aku main versi dalam pc lak..hehehe..

p/s: best uno ni...cuba la yer..=)