Sunday, May 8, 2011

1st experience~~

syukur alhamdulillah..akhirnye azab aku dok nervous masuk pertandingan andaman da b'akhir..huhu..pe result die??hmm..bkn rezeki aku..aku cme 'make up artist wannabe' je..so..i have to learn more all about make up..bkn senang nk mekap ni rupenye..kne bnyk kn practice k intan..chaiyok2!!xpe la..ni semua pengalaman tok aku..so pasni aku msti improve skill make up aku..


model aku yg still leh senyum b4 pertandingan start..bkn pe..masing nervous..yg aku nervous tgk semua muke 'mak andam' pro2 je..dan agk segan di situ ye..sbb aku sgt2 xsangka bile ktorg g toilet tgk model2 lain ngah bersiap ngan baju dorg sgt meriah..

aku : nad..baju dorg lagi over kot...
nad : tau xpe..ni cam da lari tema je..
aku : tu lah..aku da ckp..msti de yg lg over kot..
nad : kalo aku tau dorg punye baju meleret2 ngan berkorset bagai,baik aku pakai je baju nikah adik aku tu..
aku : xpe la..lain kali kita cube lg..ni 1st time kn..xtau pape lg..

ktorg pon blah dr toilet tu..pegi la ke stage tmpt pertandingan..mc panggil setiap nama peserta..start je aku xreti diam..tgn lak shaking je..nasib baik ms mekap 1jam..pas setengah jam tu..aku da leh control nervous aku..yg lawaknye..peserta lain ngan model2 dorg muke serius je..aku lak ngan nad..mcm budak2..xreti diam..ngan nad jap nak hp la..nk kipas la..ngantok la..huhu..n aku la peserta paling sempoi...org lain vouge2 gitu..aku rilek je..ngan jeans n t-shirt..n ber'selipar' ok..mmg leh menang award peserta n model paling sempoi la..haha..da2..xnk cite ngarut2..da abes make up..taaddaa!!



nad da leh terus tunang da..da cun r tu..haha


yes!!peserta paling sempoi..hahaha..(krim muke pon aku xpakai..haha)


yeah!!ni la hadiah yg aku dpt pas pertandingan tu..traffic jam..da la pinggang aku skt dok terbongkok2 make up td..ni lak wat lenguh kaki aku dok tekan pedal clutch n minyak..(seksanye bawak manual...huhuhu..)

* thanks pada B yang bagi sokongan..luv u..=)
* thanks to kamal,sue n hamdan datang bagi sokongan..
* thanks gak pada zira,adib,yana,kak lela n kak mai yg wish me luck..hehe..=)

SAYANG KORANG!!!

No comments:

Post a Comment