Sunday, May 15, 2011

joM berTeka teKi~~

teka-teki kali ni aku ajak kengkawan opis tok teka perisa apam polkadot yang kiut miut ni..apam ni aku order dari sorang jiran staf nurse kat klinik 1..saje je order tok makan sendiri2..apam ni sangat lembut..ade filling jem lagi..best..ade 4 perisa :
*coklat
*strawberry
*blueberry
*oren


taaddaa!!ni la apam kiut yang aku gembar gemburkan tu..


starting game..setiap peserta kena pilih 1 apam then teka perisa..senang je game ni..sape jawab betul,die dapat makan..hehe...


pilih2..jangan tak pilih...


apam yang da dipilih..=)


proses belah apam tok tau perisa apam tu..=)


muka hepi dapat teka ngan betul..hehe

apam polkadot ni skang tengah famous..kirenye da generasi baru dari cupcake n muffin..sesuai tok wat hadiah(doorgift) n sesuai gak tok minum petang bagi yang berfamily mahupon single..=)

Sunday, May 8, 2011

1st experience~~

syukur alhamdulillah..akhirnye azab aku dok nervous masuk pertandingan andaman da b'akhir..huhu..pe result die??hmm..bkn rezeki aku..aku cme 'make up artist wannabe' je..so..i have to learn more all about make up..bkn senang nk mekap ni rupenye..kne bnyk kn practice k intan..chaiyok2!!xpe la..ni semua pengalaman tok aku..so pasni aku msti improve skill make up aku..


model aku yg still leh senyum b4 pertandingan start..bkn pe..masing nervous..yg aku nervous tgk semua muke 'mak andam' pro2 je..dan agk segan di situ ye..sbb aku sgt2 xsangka bile ktorg g toilet tgk model2 lain ngah bersiap ngan baju dorg sgt meriah..

aku : nad..baju dorg lagi over kot...
nad : tau xpe..ni cam da lari tema je..
aku : tu lah..aku da ckp..msti de yg lg over kot..
nad : kalo aku tau dorg punye baju meleret2 ngan berkorset bagai,baik aku pakai je baju nikah adik aku tu..
aku : xpe la..lain kali kita cube lg..ni 1st time kn..xtau pape lg..

ktorg pon blah dr toilet tu..pegi la ke stage tmpt pertandingan..mc panggil setiap nama peserta..start je aku xreti diam..tgn lak shaking je..nasib baik ms mekap 1jam..pas setengah jam tu..aku da leh control nervous aku..yg lawaknye..peserta lain ngan model2 dorg muke serius je..aku lak ngan nad..mcm budak2..xreti diam..ngan nad jap nak hp la..nk kipas la..ngantok la..huhu..n aku la peserta paling sempoi...org lain vouge2 gitu..aku rilek je..ngan jeans n t-shirt..n ber'selipar' ok..mmg leh menang award peserta n model paling sempoi la..haha..da2..xnk cite ngarut2..da abes make up..taaddaa!!



nad da leh terus tunang da..da cun r tu..haha


yes!!peserta paling sempoi..hahaha..(krim muke pon aku xpakai..haha)


yeah!!ni la hadiah yg aku dpt pas pertandingan tu..traffic jam..da la pinggang aku skt dok terbongkok2 make up td..ni lak wat lenguh kaki aku dok tekan pedal clutch n minyak..(seksanye bawak manual...huhuhu..)

* thanks pada B yang bagi sokongan..luv u..=)
* thanks to kamal,sue n hamdan datang bagi sokongan..
* thanks gak pada zira,adib,yana,kak lela n kak mai yg wish me luck..hehe..=)

SAYANG KORANG!!!

Tuesday, May 3, 2011

meNanti deTik iTu~~


next pameran pengantin pd 6-8 mei ni dorg ade kat selayang mall lak..edisi pengantin bajet..so,amat la sesuai utk org2 yg xbnyk bajet tok labur duit utk hari bahagia dorg..n sesuai gak bg org2 yg nk jimat sejimat2 yg boleh..(cm aku..hehe..;p)

tp entri kali ni sebenarnye nk cite sket..ari ahad pameran tu dorg de wat pertandingan andaman..tema:solekan pertunangan..yes!!aku sgt2 teruja nk join..n aku da pon wat payment cm dorg suruh..huhu..so,disebabkan ni 1st time nk join benda2 cmni..aku nervous sket la..xpenah2 wat keje gile cmni..gile ahh ko intan!!u can do it!!chaiyok2!!

so ni la model yg aku pilih tok jd model aku ahad nnt..cun x??=)

sori nad aku gne gambo ko tok blog nih..hehe..so,kwn2 semua..give me support k..doakan yg terbaik..n doakan ahad nnt everythings should be ok..=)